Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обучиха педагози за трафика на хора

 08 Ноември 2017

По инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ Кърджали, екип на международната неправителствена организация А 21 проведе обучение на 23 педагози и педагогически съветници за трафика на хора. Обучението включваше както представянето на презентационни материали, така и решаване на конкретни казуси по темата.
България е основен източник на жертви на трафик за Европейския съюз и една от двете страни с най-голям брой трафикирани хора в Европа, сочат данните на международната организация А21. Обществото ни трябва да знае как да разпознава подобни случаи и най-вече младите хора, каза по време на обучението Нина Николова от организация А21. По думите й учителите са хората, които могат да помогнат да се достигне по-лесно до подрастващите и да се работи за тяхното образование по темата.
„В рамките на тези обучения се опитваме да разясним основните фактори за попадане под т.н. съвременно робство-трафика на хора. Даваме съвети за разпознаване на симптомите и за помощ при подобни случай. Популяризираме и безплатната национална телефонна линия за борба с трафика на хора 0800 20 100 .”, каза Нина Николова.
Това не е първата съвместна инициатива на А21 и ОСНВ Кърджали. Ще припомним, че в началото на годината подобно обучение се проведе с младежи от съвета, които предадоха знанията си в срещи по места по метода „връстници обучават връстници”. Миналия месец Кърджали за първи път се включи и в инициативата „Поход на свободата”, насочен към превенцията на трафика на хора.

Още снимки
 Прочитания: 2964 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign