Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

60 годишен юбилей отбелязва днес СУ

 09 Ноември 2017

С празничен концерт в Дома на културата бе поставен финалът на „Йовковите дни” и отбелязан 60- годишният юбилей на СУ „Йордан Йовков” Кърджали. Директорът на учебното заведение Недялка Кюпреджиева поздрави всички учители, ученици и техните родители с празника на училището и изрази благодарността си за всеотдайността им. „През години училището защити достойно своя девиз и аз съм горда с вашите постижения”, каза Кюпреджиева. Йовковци винаги са били новатори в работата си и това се потвърждава от историята на учебното заведение, подчерта Кюпреджиева и припомни, че училището е първото, в което възпитаниците работят на компютри, още с появата на българския „Правец”. СУ „Йордан Йовков” е училището, където за първи път се въвежда и обучение по сендовската система. За първи път за област Кърджали в школото е въведено и обучение по предприемачество и така вече 60 години едно училище сее семената на знанието в Кърджали.
Юбилярите бяха поздравени и от зам.-областния управител Севда Камбурова, а от името на кмета на община Кърджали поздрав към тях поднесе Нели Попова –старши експерт в отдел „Образование” на общинска администрация Кърджали.
„Много е трудно да застанеш пред такава аудитория, пред която бяха казани много силни думи от вашия директор за вашите успехи, за вашите знания и умения, за вашата всеотдайност, колеги. От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис ви пожелавам бялата лястовица да бъде ваш спътник. Нека тя ви донесе още повече надежди, защото 60 години не са много, но не са и малко. Вие можете, вие знаете, вие ще бъдете! Честит празник!”, каза в приветственото си слово Нели Попова.
Заключително тържество, освен подготвената празнична програма, включваше и награждаване на участниците в Националния конкурс „Магията на красотата“, който присъства в календара от дейности на МОН за 2017/2018 учебна гадина.
И тази година програмата на „Йовкови дни“ бе изключително богата и вдъхновена от неповторимия писател и човек – патрона на училището Йордан Йовков. В навечерието на празника коридорите на школото приютиха изложби от рисунки, предмети на приложно изкуство и фотографии от Националния конкурс „Магията на красотата“,а в междучасията бяха презентирани видеоклипове на тема „Моята среща с Йовков“. Учениците проведоха и час на класа на тема „Ние познаваме живота и творчеството на Йордан Йовков“, както и конкурс рецитал „ Моята България“ и „Героите на Йовков оживяват“ – парад на Йовкови герои. Особено емоционални бяха дните 30 и 31 октомври, когато ученици от начален етап и техните родители участваха в „Семейно междучасие“ – спортни игри с родители и ученици.


Още снимки
 Прочитания: 3045 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign