Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Да подкрепим Перперикон в националния конкурс „Сграда на годината“

 01 Декември 2017

В 0,00 ч днес, 1 декември, на сайта Buildingoftheyear.bg започна гласуването в националния конкурс "Сграда на годината 2017". Всички желаещи могат да дадат предпочитанията си в специалния вот за "Сграда на публиката" до 10 декември 2017 г.

Над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна участват в тазгодишното издание на конкурса. Сградите са разделени в 13 категории, сред които и „Паметници на културата“. Организаторите отделят особено място на реализираните проекти - паметници на културата и сгради, свързани с духовността и съхраняване на националната памет. Община Кърджали е номинирана в тази категория с проекта "Перперикон - минало за бъдеще". В нашата категория са също : първият изцяло новоизграден катедрален "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч, " във Видин, "Консервация, реставрация и социализация на тракийски могили "Хелвеция и Грифони" в община Казанлък, "Реставрация и адаптация на къща "Клианти" – Старинен Пловдив и ДКЦ "Авис Медика" в Плевен.
"Сграда на годината" се организира от "ГРАДЪТ Медиа Груп" под патронажа на МРРБ с подкрепата на браншовите организации в проектирането и строителството. Националният конкурс е учреден през 2002 г. и е най-значимото събитие в областта на инвестиционните проекти, архитектурата и строителството в България
Най-добрите сгради в България ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председател Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.
Приканваме всички кърджалийци да подкрепят нашата номинация, гласувайки в сайта Buildingoftheyear.bg, за да се представим достойно и в надпреварата „Сграда на публиката“. Прочитания: 2201 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign