Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Перперикон с първа награда в национален конкурс

 15 Декември 2017

Община Кърджали спечели наградата в категория „Паметници на културата“ в националния конкурс „Сграда на годината 2017“ с проекта“Перперикон - минало за бъдеще“ за извършване на консервационно-реставрационни работи и експониране на античен и средновековен град Перперикон.
Най-добрите сгради в България бяха оценени от авторитетно жури с председател Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството."Сграда на годината" се организира от "ГРАДЪТ Медиа Груп" под патронажа на МРРБ с подкрепата на браншовите организации в проектирането и строителството. Националният конкурс е учреден през 2002 г. и е най-значимото събитие в областта на инвестиционните проекти, архитектурата и строителството в България.
Над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна участват в тазгодишното издание на конкурса като сградите бяха разделени в 13 категории, сред които и „Паметници на културата“.
Наградите бяха връчени на специална церемония в София на 14 декември т.г. Приза на община Кърджали получи заместник кметът Веселина Тихомирова. Тя благодари за отличието.“Съвместните усилия на местната власт, археолозите, изпълнителите и държавата превърнаха Перперикон в еталон и норма за предоставяне на туристическия продукт. Това отличие ни задължава да продължим с усилията си за утвърждаване на Перперикон в паметник от световно значение“, каза г-жа Тихомирова.На сцената с нея се качиха археолога проф.Николай Овчаров, представителите на проектантите и изпълнителите на обекта.

Още снимки
 Прочитания: 2190 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign