Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Коледа в Общинска детски комплекс

 15 Декември 2017

В Общински детски комплекс Кърджали отвори врати традиционната Коледна работилница. В нея участват над 100 деца от клубовете „Етнография”, „Краезнание”, „Сръчни ръце” и Школата по рисуване, които изработват коледна и новогодишна украса, обредни коледни хлябове, коледарски китки, сурвачки и картички. Ден преди Игнажден
в галерията на комплекса децата ще открият изложбата „Коледни вълшебства”.
На 16.12. /събота/, от 10 до 13 ч., ОДК кани деца и родители да се включат в Коледна благотворителна работилница. С презентация, подготвена от Школата по краезнание и етнография с ръководител Нели Карабашева, участниците ще се запознаят с историята на сурвачката, традициите в Източните Родопи при нейното изработване и материалите, които се използват. Децата и родителите заедно ще изработят сурвачки, коледни картички и играчки, които ще откупят, а събраните средства ще бъдат дарени на деца в нужда.
На 20 декември /сряда/ ОДК и Община Кърджали канят децата и техните родители на коледен празник „Весела Коледна въртележка” в зала 1 на ОДК от 18.00 ч. с богата програма и много изненади.

Още снимки
 Прочитания: 2191 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign