МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
17 Януари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[23 Декември 2017]

Голям празничен концерт по случай 65-годишния юбилей на Дома на културата в Кърджали


[Още снимки]

В навечерието на Рождество Христово с голям празничен концерт бе честван 65-годишния юбилей на Дома на културата в Кърджали. На сцената участваха всички художествени състави - Детският струнен оркестър с диригент Мария Петковска и най - добрите ученици от Школата по изкуствата, които изпълниха произведения на Моцарт, Дебюси, Менделсон. Солистите на музикалния театър Иванка Христева, Дора Точкова, Кирил Пецев, Юксел Есен и Димитър Илиев изпяха любими арии от оперетни спектакли „Царицата на чардаша“ и „Българи от старо време”, поставяни през годините в Кърджали.Удоволствие за публиката бе представянето на класическия квартет „Киара”, създаден от преподаватели от музикалната школа. В продължилия почти два часа концерт танцуваха и малките балерини от възстановения балетен състав, възпитаниците от класа по фолклорно пеене, танцовият ансамбъл с художествен ръководител Васил Василев и народният оркестър на Нешко Нешев.
От името на кмета на общината инж.Хасан Азис по случай юбилея творческите състави бяха поздравени от зам.-кмета Веселина Тихомирова. В словото си тя подчерта, че всеотдайността и усилията, полагани цели 65 години от стотиците талантливи преподаватели и възпитаници са превърнали Дома на културата във визитка на Кърджали. Тихомирова пожела на всички, допринесли за издигане престижа на културната институция и на всички кърджалийци по случай Коледа и Нова година здраве,много добрина и топлина във всяко семейство.Празничният концерт завърши с красива коледна песен по музика и аранжимент на Ангел Чавдаров и текст Петър Делчев.
Домът на културата се открива през октомври 1952 година. През годините се създават и развиват множество форми за художествена самодейност - оперетен театър, музикално-танцов ансамбъл, детска музикална и балетна школа.През формациите са минали хиляди изпълнители.Възпитаниците му и до днес работят като музиканти,хореографи и педагози в България и по света.Със своите творчески състави той прославя името на Кърджали в Европа, Америка, Азия, Африка.Състави на Дома на културата са носители на много награди от престижни национални и международни фестивали.
Новината е посетена: 1021 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи