Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До края на януари се очаква стадион „Дружба” и закритият басейн да влезнат официално в експлоатация

 10 Януари 2018

До края на месеца се очаква да бъде подписан Акт 16 за стадион „Дружба” и за Общинския закрит плувен басейн, съобщи на брифинг кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
По думите му ремонта на двата спортни обекта е струвал около 3 милиона лева, отпуснати по линия на Минисетрството на младежта и спорта през годините, а Общината отделно е дофинансирала реновирането и санирането на закрития плувен басейн с 630 хиляди лева.
На стадион „Дружба” вече си приключили всички строително-монтажни работи, в това число и тартановата настилка, каза кметът. Той сподели и появилата се идея Стадион „Дружба” да има друго наименование, в контекста на това, че стадион стадионът вече не е единствено и само с местно значение, а и с републиканско, а защо не в бъдеще и европейско. Инж. Азис очаква от новото ръководство на футболния клуб да даде своите предложения пред общината, за да може Общинския съвет да приеме промяната в наименованието на спортното съоръжение.
Градоначалникът припомни, че в края на годината Закритият плувен басейн вече е приел своите първи посетители в лицето на детските отбори по водна топка в кърджали, като по този начин е изпълнил и обещанието си пред кърджалийци и спортната общественост в града. До края на месеца ще бъде закупено допълнително оборудване, което включва гардероби, съоръжения към спортните зали и фитнес залата.
Около месец кърджалийци ще имат възможност да ползват басейна безплатно, защото все още няма приета наредба за определяне на цената на входната такса. „Като кмет на общината бих искал това да бъде нашия подарък за всички кърджалийци.


 Прочитания: 2299 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign