Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ОУ „П.К. Яворов” чества 50-годишен юбилей

 26 Януари 2018

С изложба и концерт в салона на театър „Димитър Димов” днес ОУ „П.К. Яворов” отбеляза своя 50-годишен юбилей. Голям интерес от страна на гостите предизвика фотоизложбата, проследяваща пътя на учебното заведение от 1968 година до днешни дни. Празникът бе уважен от заместник-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, заместник-областния управител Севда Камбурова, началника на РУО Гроздан Колев, областни и общински образователни експерти, бивши учители, родители и директори на учебното заведение. Сред тях беше и първият директор на ОУ „П.К. Яворов” Ангел Ангелов, който разказа пред публиката за годините, когато са се полагали основите на образователната дейност в учебното заведение през далечната 1968 година.
Бяха прочетени поздравителни адреси от името на кмета на общината инж. Хасан Азис и областният управител Никола Чанев. Приветствие към учители, родители, ученици и гости поднесе директорът на училището Елена Янева, което завърши така:
„Скъпи бивши и настоящи ученици на нашето училище! Поздравявам Ви с 50 годишният юбилей на нашето училище! Поздравявам Ви със 140 –годишнината от рождението на нашия патрон, великия поет, революционер и велик българин Пейо Крачолов Яворов. Носете с гордост и достойнство името му, съхранете неговия свободен дух, носете творческия му план, преодолявайте трудностите и смело гледайте в бъдещето. Вярвайте в доброто и творете красота в слово, песен, музика и танц”.
Празничната програма продължи с концерт на възпитаниците на учебното заведение. Подробности от събитието очаквайте в нашия репортаж в рубриката ни „Дати и събития” в понеделник.

Още снимки
 Прочитания: 1889 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign