Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис лично се срещна с протестиращите от КНСБ

 29 Януари 2018


Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис лично отиде при протестиращите от КНСБ. С него беше зам.- кметът Веселина Тихомирова и част от екипа му.„Трябва да си кажем истината.Ако по този начин се решават проблеми, означава, че и ние, и вие г-жо Караколева не сме си свършили работата“, заяви градоначалникът пред събралите синдикалисти и ги призова за диалог с цел намиране на приемливо за двете страни решение. Кметът прие декларацията на протестиращите с конкретните им искания. В учителския протест се включиха няколко десетки души с искане за по-високи заплати за работещи в сферата на училищно и детско здравеопазване, образование и социални дейности в Кърджали. Организатор на протеста бе КНСБ Кърджали.
Инж.Азис обясни, че тази година е предвидено увеличение на заплатите в сектор детско и училищно здравеопазване с решение на правителството.„ И през година, така както винаги е било, предвиждаме ДМС. Общината със свои собствени бюджетни средства винаги дофинансира ФРЗ, така както ще направим и сега”, каза кметът. В тази връзка той припомни, че м. г. средната работна заплата на работещите в социалната сфера е 580 лв., а т. г. започва от 650 лв.,т. е. средното увеличение ще бъде 70-80 лв. „След 1 –то шестмесечие в зависимост от изпълнението на бюджета се предвижда и допълнително увеличение, така може да се окаже, че работещите в тази сфера ще получат повече от това, за което настояват”, коментира инж.Азис. Той припомни, че община Кърджали е първата, възстановила здравеопазването в образователните учреждения, а държавата много по – късно. В тази връзка подчерта, че няма напуснали от тази сфера, а напротив кандидатите са много.
„Нищо, което сте поискали не ви е било отказвано през годините.Няма случай, в който да не сме направили това, за което настоявате“, заяви още пред синдикалистите инж. Хасан Азис. Той бе категоричен, че винаги си е партнирал чудесно с КНСБ и подчерта, че няма колективен трудов договор със синдиката, който да не е изпълнил. Инж.Азис увери, че ръководството на Община Кърджали има огромното желание да удовлетвори искането за увеличаване на основната работна заплата за всички медицински специалисти до 700 лв., но за съжаление това ще формира недостиг,който Общината няма как да дофинансира за тази бюджетна година. Лидерът на КНСБ Кърджали Иванка Караколева прочете декларация с исканията на протестиращите, която връчи на кмета и заяви, че са готови на нови синдикални действия.


Още снимки
 Прочитания: 2117 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign