Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За осми път в Кърджали се провежда Месеца на Америка

 01 Февруари 2018

Днес за осми път в Кърджали ще бъде открит Месеца на Америка. Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът на американските възпитаници /US-Kardzhali Alumni Club/, Посолството на САЩ и Община Кърджали са традиционните организатори.
Началото на форума ще бъде дадено в Астрономическата обсерватория „Славей Златев”. Лекцията „Изкуственият интелект - митове и реалност” ще изнесе д-р Артур Кордон, който ще се включи по Скайп от Флорида.
Роденият във Варна изследовател заминава за САЩ през 1990 година и попада в една от най-иновативните американски компании "Дау Кемикъл", в групата по изкуствен интелект. Повече от 20 години работи в тази област. От две години е пенсионер, но консултира 36-милиардна компания за производство на хартия с 40 хиляди служители.
Според д-р Кордон, системите за изкуствен интелект са два типа. Първият тип позволява на машините да имитират нашата дейност – това са роботите. Второто направление е по-важно. При него машината с различни технологии подсилва нашия интелект, ние виждаме неща, които с нашето зрение не можем да видим, правим заключения за явления, които не можем да анализираме по обикновен начин, но с машината можем да анализираме. Изкуственият интелект усилва нашето мислене. Не може едно магаре да се конкурира с „Пежо”, шеговито обяснява Артур Кордон.
Като човек от кухнята, ученият коментира и изявленията на друг от противници на изкуствения интелект – световно известния милиардер Илън Мъск: „Всеки може да си каже мнението за футбола, но е добре да чуем треньора на „Барселона”! Мъск е чудесен бизнесмен, но не е специалист по системи за изкуствен интелект.”


 Прочитания: 1304 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign