МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
21 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[01 Февруари 2018]

За осми път в Кърджали се провежда Месеца на Америка


Днес за осми път в Кърджали ще бъде открит Месеца на Америка. Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът на американските възпитаници /US-Kardzhali Alumni Club/, Посолството на САЩ и Община Кърджали са традиционните организатори.
Началото на форума ще бъде дадено в Астрономическата обсерватория „Славей Златев”. Лекцията „Изкуственият интелект - митове и реалност” ще изнесе д-р Артур Кордон, който ще се включи по Скайп от Флорида.
Роденият във Варна изследовател заминава за САЩ през 1990 година и попада в една от най-иновативните американски компании "Дау Кемикъл", в групата по изкуствен интелект. Повече от 20 години работи в тази област. От две години е пенсионер, но консултира 36-милиардна компания за производство на хартия с 40 хиляди служители.
Според д-р Кордон, системите за изкуствен интелект са два типа. Първият тип позволява на машините да имитират нашата дейност – това са роботите. Второто направление е по-важно. При него машината с различни технологии подсилва нашия интелект, ние виждаме неща, които с нашето зрение не можем да видим, правим заключения за явления, които не можем да анализираме по обикновен начин, но с машината можем да анализираме. Изкуственият интелект усилва нашето мислене. Не може едно магаре да се конкурира с „Пежо”, шеговито обяснява Артур Кордон.
Като човек от кухнята, ученият коментира и изявленията на друг от противници на изкуствения интелект – световно известния милиардер Илън Мъск: „Всеки може да си каже мнението за футбола, но е добре да чуем треньора на „Барселона”! Мъск е чудесен бизнесмен, но не е специалист по системи за изкуствен интелект.”

Новината е посетена: 365 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи