Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Малки актьори от ДГ „Детелина” представиха приказния спектакъл „Който не работи, не трябва да яде” по проект „ХОРО”

 02 Февруари 2018

Приказен спектакъл в духа на българските народни традиции представиха децата от ДГ „Детелина“ град Кърджали, включени в клубната форма „Разказвачница. Приказки край огнището” на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”.
На входа на театралната зала /физкултурния салон в градината/ гостите - децата от клубната форма в ДГ „Щастие“ град Кърджали, получиха и специално подготвен билет за представлението. Публиката бе настанена от разпоредителите, светлините угаснаха и завесата се вдигна.
С талант и въодушевление малките артисти се превъплътиха в герои от българската народна приказка „Който не работи не трябва да яде“.
Директорката на ДГ „Детелина“ Силвия Петрунова радостно споделя че клубната форма, която функционира от 15 май 2017 година допринася съществено за езиковото развитие на децата, чиито майчин език е различен от българския.
Изпълнението на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”, финансиран по процедура BG05M20P001-3.001 „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. стартира в края на миналата година, а договорът за него бе подписан на 15 ноември 2016г.


Още снимки
 Прочитания: 1536 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign