Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес се проведе редовната месечна среща с кметовете на кметства на Община Кърджали

 07 Март 2007

Днес от 10 часа в зала 322 на общинска администрация се проведе редовната месечна среща с кметовете на населени места в община Кърджали. Срещата бе открита от главният секретар на администрацията Сезгин Бекир. По –късно в нея се включи и кметът на общината инж.Хасан Азис, който представи разчета за финансиране на капиталовите разходи през тази година, заложени в проекта за Бюджет 2007 на община Кърджали. Той се спря подробно на средствата предвидени за пътна инфраструктура, водоснабдяване и др.
Финансовото подпомагане на земеделските стопани в условията на Европейския съюз и прилагането на единното плащане на площ се оказаха най-дискутираните теми. На множеството въпроси свързани с начина на финансовото подпомагане на земеделските стопани, тютюнопроизводителите и животновъдите в условията на ЕС отговори Йорданка Гочева - началник “Регионална политика” в Областна дирекция “Земеделие и гори”. Специалистът предостави на кметовете на населените места и необходимите материали за регистрацията и разясни подробно сроковете и изискванията за прилагане на единното плащане на площ.
Кметовете бяха запознати и със започналата проверка в училища и детски градини на територията на общината, за премахване и окастряне на дърветата. Освен огледа, който ще извършат общинските специалисти, самите кметове също могат да подават сигнали за опасни дървета до администрацията, за да бъде извършена санитарната им сеч.
Ветеринарно –медицинското обслужване в община Кърджали бе темата представена от д-р Николай Бургуджиев от Регионалната ветеринарно- медицинска служба в Кърджали. Специалистът отново напомни на участниците в срещата какви са изискванията при регистрацията на домашните животни, ваксинацията им и обявяването им пред ветеринарната служба.
Присъстващите на редовната месечна среща получиха и допълнителни информационни материали относно реда за предоставяне на мери и пасища на земеделските стопани, заявлението за единно плащане на площ, удостоверение за вписване на обект с обществено предназначение и др.

Още снимки
 Прочитания: 2400 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign