Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис представи проекта на Бюджет 2007 пред кметовете на кметства в общината

 07 Март 2007

“Бюджет 2007 ще бъде бюджета на приключване на нашите инвестиционни начинания, които сме започнали през 2003 година. Това ще бъде бюджета на реализираните проекти и бюджет на продължаване на нашата политика по отношение на проектиранията в условията на пълноправното ни членство в ЕС. Чрез новия бюджет жителите на общината трябва да почувстват първите признаци от това членство.”, каза днес на среща с кметовете на населени места от община Кърджали градоначалникът инж. Хасан Азис. Пред присъстващите той представи подробно частта за капиталови разходи от новия общински бюджет.
Инж. Азис акцентира върху пътната инфраструктура и подобряване стандарта на живот свързан с водоснабдяването на населените места. През тази година осезаема ще бъде политиката на общината по повод нарушената асфалтова настилка по улиците, както в града така и в малките населени места. Новият бюджет е насочен към младите хора и децата. Инж. Азис припомни, че през последните 3 години ръководстото залага и обръща специално внимание на онези елементи, които са свързани с тяхното израстване, развитие – осигуряване на аудио-визуална техника, компютърно оборудване, Интернет достъп, възстановяване и изграждане на нови детски площадки, автобусните спирки и спортни площадки.Кметът на общината подчерта за пореден път, че един от важните елементи от работата на администрацията е проектирането на обекти. В община Кърджали вече са факт първите проекти за канализация на големите населени места – Енчец, Горна Гледка, Рани лист, Резбарци, Перперек, Мост, Боино, Стремци, Костино, Глухар.
”Това е втория етап от нашата работа по отношение подготовката за реализация на тези проекти, които са важни и са свързани с инфраструктурата и стандарта на живот на жителите от населените места.”, допълни инж. Азис. Вече се работи и по изграждането на шестте водоснабдителни групи на територията на общината. Това са: Жензифово, Миладиново, Бащино-Перперек, Пъдарци и др.
В Бюджет 2007 са заложени средства и за подобряване на предлаганите административни услуги в населените места. Администрацията вече е подготвила процедурата за закупуване на компютърна техника, копирни машини и принтери за всяко едно кметство тук. “По този начин жителите на населените места ще получават админисративните услуги веднага и на място, без да се налага да изминават по 20 и повече километра за това.Убедени сме като ръководство на общината, че трябва да имаме пълна техническа наличност в кметствата, за да могат те извършват адекватно своята служебна работа.”, каза пред присъстващите инж. Азис.
Проектът за Бюджет 2007 на Община Кърджали ще бъде дискутиран отново тази вечер.От 17,30 часа в зала 322 на общинска администрация ще се проведе общественото му обсъждане.
 Прочитания: 2340 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign