Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гласуваха цените на билетите за закрития плувен басейн

 27 Февруари 2018

Деца, ученици и пенсионери ще заплащат входен билет за един час ползване на закритият плувен басейн в размер на 3 лева, а възрастните от 6лв. Децата с увреждания пък са изцяло освободени от такси. Това решиха общинските съветници днес, след като направиха изменения и допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Кърджали. В новата т.6 на чл.85 от Наредбата общинските съветници приеха ставките и за останалите услуги за закритият плувен басейн „Арпезос”. Според тях при ползвателите на абонаментни карти - деца и ученици, ще плащат 22,50лв., а възрастните 45 лв. Абонаментната карта включва петнадесет посещения, всяко с продължителност от един час. Отново за час са определени и цените на комплексните услуги /пакет/. Те са в размер на 12 лв. и дават възможност в рамките на едно посещение да бъдат ползвани две от трите услуги –басейн, джакузи и сауна. Общинските съветници решиха още, че при ползването на басейна за групово обучение, групите не могат да бъдат по-малко от десет деца, като за всяко дете се заплаща по 2,00 лв.
В рамките на обсъждането в залата прозвучаха различни предложения, както за изменения на предложените цени, така и допълнения към текста. Три от тях бяха на постоянни комисии към Общински съвет Кърджали – ПК по „Бюджет и финанси” , по „Законност и обществен ред” и по „Младежки дейности и спорт”, а две на общинските съветници Камелия Василева от ПП ГЕРБ и Божидар Стоянов от ПП БСП.
Преди гласуването кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис също се включи в дискусията, като адмирира желанието на всяка една група общински съветници да се включи в дебата.
„Дискусията дава възможност на всяка една група съветници да покаже своята социална ангажираност, но когато става въпрос за предлагането на тази услуга, ние трябва да покажем и отговорност към направените инвестиции и как това да стане ефективно”, подчерта инж. Хасан Азис. По думите му с приемането на цена на абонаментна карта за деца и ученици от 22,50 лв. се достигат нива от 1,50 лв. на посещение, което е една от най-ниските цени в цялата страна, които могат да бъдат предложени. Така ще бъдат стимулирани не еднократните посещения и ползването на услугите на закрития плувен басейн, но и привличането на младите хора за придобиване на трайни навици и възможност за масово посещение на обекта, каза още градоначалникът.
Всяко едно от предложенията бе гласувано поотделно. Предложенията на общинските съветници от ПП ГЕРБ и ПП БСП не бяха приети.
В крайна сметка цялото предложение на общинска администрация, с направените допълнения от трите Постоянни комисии към Общински съвет Кърджали, получи одобрението на 23 общински съветници, а 17 се въздържаха.


 Прочитания: 1325 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign