Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започва ремонтът на ул. "Заводска"

 19 Март 2018

„Пътстройинжинериг” АД е фирмата, която  в рамките на 12 месеца от сключването на Договора си с община Кърджали ще се грижи за поддръжката на хоризонталната маркировка и ремонтните дейности по уличната мрежа на гр. Кърджали. Средствата определени за това  са в размер на 280 000 лв. с ДДС, а  първото задание към изпълнителя вече е връчено и при благоприятни метеорологични условия започва поетапно кърпежа на улиците в областния град. Това заяви днес на пресконференция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той допълни, че вече е приключила и процедурата по обявеното публично състезание за възлагане на обществена поръчка за реконструкция и ремонт и  на ул. „Заводска”, а избраната фирма изпълнител е „Караман” ООД.  

Строително - монтажните работи по улицата  включат  демонтаж на старата паважна настилка с почистване на паветата, възстановяване на основните пластове и оформяне на пътното легло, както и уплътняване и полагане на  два пласта асфалт. Осигурените средства за ремонта са на стойност  220 000 лв. с ДДС, уточни градоначалникът.

„След този ремонт съм сигурен, че както по отношение на движението по главните улици, така и по отношение на движението на тежкотоварните коли, включително и запрашаването на района около ул. „Заводска” многократно ще се подобри автомобилния трафик.

Инж. Азис съобщи още, че извън посочените суми общината допълнително отделя средства в размер на 660 000 лева за ремонт на уличната мрежа, резултатите от който ще бъдат усетени от всички.

 


 Прочитания: 1579 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign