Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Концерт „Кралство Детеландия” представи Студио „Танцуващи ноти” в ДГ „Детелина”

 20 Март 2018

Концерт под надслов „Кралство Детеландия“, вдъхновен от  настъпващата пролет, представиха децата от ДГ „Детелина“ Кърджали, участващи в клубната форма Студио „Танцуващи ноти” на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, равноправие в Образованието“.                          
Концертната  зала /физкултурния салон в градината/ специално украсена с реквизити , завеси , кралски тронове , посрещна  гостите - децата от същата  клубна форма в ДГ „Щастие“. Малчуганите бяха настанени, светлините угаснаха и завесите се вдигнаха, потапяйки публиката във вълшебното кралство, където оживяха добрата фея, мускетарите,Снежанка и Червената шапчица. След хиляди перипетии и  въпреки „усилията„ на вещицата и вълка, накрая все пак доброто победи , а децата с радост посрещнаха красивата и топла пролет.

С песни и танци облечени  с прекрасните костюми, предоставени от проекта,   малките талантливи  артисти с голямо удоволствие и емоционално въодушевление се превъплатиха  и пресъздадоха атмосферата на магията наречена  „Кралство Детеландия“. 

         Директорката на ДГ „Детелина“  Силвия Петрунова със задоволство  сподели, че клубната форма функционира от средата на месец  май миналата година и за изминалото време е доказала своя принос  за развитието на малчуганите. В клубната форма те запознават с традициите и обичаите на различните етноси,  изучавайки както песни, така и танци характерни за тях, което им помага в общуването, каза Петрунова. Тя допълни, че  всички деца с голямо желание  участват  в организираните събития, включени в календара на  дейността  Студио „Танцуващи ноти“  по проекта.

Изпълнението на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”, финансиран по процедура BG05M20P001-3.001 „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. стартира в края на миналата година, а договорът за него бе подписан на 15 ноември 2016г. 
 

 

www.eufunds.bg
Проект "ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието", Договор № BG05M20P001-3.001-0114, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1655 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign