Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Студио "Танцуващи ноти" представи концерт "Живеем и празнуваме заедно"

 20 Март 2018

Днес  в ДГ "Ян Бибиян" децата включени в дейност Студио "Танцуващи ноти" по проект "ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието" представиха концерт под мотото "Живеем и празнуваме заедно" пред гости от ДГ "Баба Тонка, екипа за управление на проекта, както и представители от другите детски градини-партньори. С помощта на музиката и танците децата от партниращите градини се потопиха в света на етнокултурното разнообразие. За положените усилия и прекрасният концерт участниците получиха специални поздрави от зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, която бе гост на проявата. Тя подчерта, че музикалното изкуство играе съществена роля в изграждането на открити и толератни отношения между децата, в контактите  им с другите култури и представителите им и реализирането на различните форми по проекта доказват това.

 "Музиката като универсален на чувствата може да обединява децата и да стимулира комуникацията между тях. В процеса на работа беше създадена обстановка, в която всяко дете да се чувства ценено и уважавано, идентифицирано със своята собствена култура.Общуването в детската общност чрез методите на музикалното възпитание формира положителна нагласа, хармония и уважение между децата. Те от своя страна придобиват самочуствие и увереност във възможностите си.", категорични са и директорите на детските градини включени в проекта.

по думите им децата с  интерес се включват в допълнителните дейности, но най-вече задоволство изпитват при срещи с техни връстници от другите детски градини-партньори по проекта. Участието в такъв вид дейност подобрява социализацията, интеграцията и допринася за придобиване на самочуствие.

Децата споделят, че с нетърпение очакват следващите събития, които предстоят по останалите четири дейности на проект "ХОРО".

Още снимки
 Прочитания: 1566 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign