Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Маратон на четенето

 02 Април 2018

С четене в детска градина „Вяра, Надежда и Любов” РБ „Никола Вапцаров” даде старт на Националната кампанията „Маратонът на четенето 2018”. Гост на децата беше зам.кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова. След топлото посрещане тя прочете на малчуганите стихотворението „Смелото кокиче” и българската народна приказка „Кума Лиса кръстница”. Децата я гледаха с грейнали очи и очакваха още приказки  и тогава госпожа Тихомирова разказа „Ледената къщичка” - приказка за хитрата Кума Лиса и Зайо Байо. Децата влизаха в диалог с разказвача и проявяваха своето въображение.

Колективът на детското заведение и децата  показаха на гостите техния кът на приказката, който беше обогатен с още една книжка, дар от регионалната  библиотека. Госпожа Тихомирова зарадва децата с  пособия за рисуване. Четенето завърши с много усмивки, прегръдки и обещание за нови срещи.

Националната кампания „Маратон на четенето” се провежда ежегодно в периода от 2 до 23 април. Инициативата се организира от Българска библиотечно - информационна асоциация  в партньорство с Асоциация „Българска книга“. 

До края на месец април продължават инициативите на регионална библиотека, в която местни автори и общественици, ще  четат любими приказки на деца от детските градини. 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1487 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign