Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инициативата „Кърджали-чист и красив” получи подкрепа на заседание на Обществения съвет към Общински съвет Кърджали

 03 Април 2018

Община и общественици си подадоха ръце за чист и красив Кърджали. На заседание на Обществения съвет в присъствието на ръководителите на работодателските организации бе представена инициативата на общинска администрация „Кърджали-чист и красив”. Предвижда се два пъти в годината кърджалийци да се организират и солидарно с общината да чистят града. Очаква се подобни инициативи да се проведат и в населените места на общината. В подкрепа се обяви ръководството на Обществения съвет към Общинския съвет и ръководителите на работодателските организации.

 От името на Обществения съвет неговия ръководител Милан Миланов заяви подкрепа на  инициативата „Кърджали-чист  и красив” и се ангажира членовете на съвета да работят за масовостта на пролетната кампания.

  Специалистите на общината по екология и Обществения съвет се договориха първият ден от кампанията ,на който кърджалийци ще бъдат призовани да почистят града си да бъде 14 април, събота. Резултатите от деня за хигиена ще бъдат отчетени на 20 април,когато в града ще отбележим тържествено Деня на Земята. За заслужилите ще има грамоти и награди.

  Бе договорено райониране на Кърджали с отговорници. Собственици на фирми се ангажираха да осигурят свои служители за оборката. Те ще закупят и част от чувалите за участниците  в акцията от предприятията. Ще има дори тениски с надпис” Кърджали-чист и красив”. От общината ще закупят помощните средства за граждани и ученици. Ще координират и цялостното почистване.

  Взе се решение да се разпределят ангажиментите. Гражданите ще чистят около жилищните си сгради, учениците около училищата, а служители от фирми, предприятия и институции в невралгични зони на града.

 На входовете на жилищните сгради в Кърджали служители на общината и общественици ще разлепят призив към кърджалийци да се включат в почистването. Ще бъдат осигурени и телефони за заявка.

  

Още снимки
 Прочитания: 1489 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign