Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Музикални таланти от СУ „Отец Паисий” Кърджали с първа награда от ХV Национален конкурс за изпълнители на забавна песен

 05 Април 2018

Цветно, светло и завладяващо бе представянето на Веселина Стефанова и Димитър Стефанов от СУ „Отец Паисий“ във Военния клуб в град Пловдив в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница.Силното музикално участие на Веселина и Димитър в конкурсните дни ги превърна в победители и носители на първа награда от Национален дворец на децата, за което бяха удостоени с грамота за отлично представяне.

Упоритост, постоянство, труд и системна подготовка са спътници на успеха на нашите ученици. Веселина изпълни „Майчице мила, майчице свята” - Мими Иванова и „Girl on fire" - Alicia Keys, а Димитър с харизма и дарование представи „Мой стих” - Нели Рангелова и „I surrender" - Selin Dion.

Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен в гр. Пловдив е част от националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив със съдействието на Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи“. Сред официалните гости бяха Донка Щилянова – началник отдел „Образование“ в Община Пловдив, Нели Спасова от РУО и Нели Костадинова – директор на Центъра за подкрепа на личностно развитие, Георги Титюков - Заместник-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив.

15-тото издание на конкурса се състоя на 30 и 31 март. Над 200 деца и младежи от 15 области взеха участие в него. Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Вокален педагог на победителите е Тавит Мачикян, а училищен музикален педагог Евгения Пейкова.

Още снимки
 Прочитания: 1867 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign