Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца залесиха парк „Арпезос Север” с нови фиданки

 10 Април 2018

Единадесет нови фиданки бяха засадени днес от възпитаници на ОУ „Св. Климент Охридски” и членове на Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс Кърджали. Акцията „Да засадим живот 14” се проведе тази сутрин от 11 часа в парк „Арпезос-Север” в рамките на Седмицата на гората, съвместно с община Кърджали. В нея участваха и зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и директорът на ДЛС „Женда” инж. Николай Янчев.

Освен новите 11 обикновени ели, младите околози подмениха и едно изсъхнало старо дръвче, каза експертът в общинска администрация Кърджали Анжела Василева, която поясни, че 12-те декоративните едроразмерни фиданки за днешната акция са били осигурени от ДЛС. Тя допълни, че това е първата инициатива от Програмата на община Кърджали, посветени на Деня на Земята-22 април.

Тази седмица, на 14 април, ще се проведе и акция за почистване на междублокови пространства и нерегламентирани сметица в близост до града и кметствата на общината, в която могат да се включат всички кърджалийци. Община Кърджали осигурява чували и извозването на отпадъците.

 


 Прочитания: 1372 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign