Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Азис се информира за хода на строителството на новия завод

 16 Април 2018

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска посетиха днес новостроящия се завод за производство на високотехнологични токозахранващи системи в Кърджали. Вели Шакир, координатор на проекта и директор на новия завод  запозна кмета с хода на строителните дейности.Новият завод за токозахранващи системи е изграден до фаза Конструкция на сградата с фасади и покрив.Изградени са външни подземни съоръжения, Ви К  и вътрешни електро трасета.Предстоят дейности по вътрешни довършителни работи по инсталации и вертикална планировка, пътища и озеленяване.Застроената площ  ще е близо 8000 кв.м.

Договореният със строителната фирма „Бараж груп“ срок за изграждане на завода е септември 2018г.След приключване на строителните работи ще стартира процедурата по въвеждане в експлоатация.  Инж.Азис изрази задоволство от темповете на строителството и обеща съдействие от местната власт за успешно реализиране на инвестицията.

Първата  копка на новия завод фирма „Интернешънъл  Пауър Съплай“ АД  беше направена  на   27 септември  2017г.Инвестицията е на стойност 32 милиона лева.

 

Още снимки
 Прочитания: 1778 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign