Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Млади художници и фотографи от Кърджали и Одрин редят съвместна изложба „Заедно на един мост”

 18 Април 2018

      За трета поредна година  Ротари клуб – Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан” от  гр. Одрин  реализират съвместния проект „Заедно на един мост”, който ще срещне талантливи ученици от двата града. Проектът е разработен с цел младите хора да опознаят историята, географията и културните ценности на двете съседни държави.

      На 23 и 24 април 12 ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към Общински детски комплекс гр.Кърджали за втора година ще гостуват на своите връстници от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин, където ще участват в съвместната изложба „Заедно на един мост” с рисунки и фотографии. През първата година на проекта партньори на одринското училище бяха ученици от СУ „Отец Паисий”.

      Изложбата ще се открие на 23 април от 14 часа в центъра на гр. Одрин. Младите кърджалийски художници и фотографи от ОДК ще участват в  изложбата с  11 рисунки и 11 фотографии представящи колорита на нашия край и изгледи от Кърджали и региона. Учениците от Одрин ще върнат визитата на своите връстници на 19 май, когато в Кърджали ще бъде представена общата изложба „Заедно на един мост”. Проявата се организира и с подкрепата на общините Кърджали и Одрин.

 


 Прочитания: 1133 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign