Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Регионална среща за добри практики в екологичното възпитание и образование на учениците

 19 Април 2018

Днес, в 13 часа, в ОДК-Кърджали ще бъде откритата седмата поредна Регионална среща за добри практики в екологичното възпитание и образование на учениците посветена на Деня на Земята -22 април. Тя ще премине под надслов „Земята наш дом”. В рамките на проявата, в която участват над 60 ученици и преподаватели, ще бъдат представени различни презентации по темата от 12 учебни заведения. Седем са щандовете, където участниците показват изработените от тях изделия от отпадъчни материали.

Конференцията  е част от програмата на община Кърджали, посветена на „Деня на Земята”  и се организира от ПГ по електроника и електротехника „Капитан Петко Войвода” съвместно с Общински детски комплекс.  Форумът се посреща с интерес, защото на него се представя не само работата на учебните заведения свързана с екологичното възпитание, но и интересни инициативи, които могат да бъдат приложени и в други училища.

По традиция в работната среща много силно участие отбелязват учениците от  ОУ „Св.Св. Кирил и Методии”-Кърджали, Основното училище в село Рани лист, Професионалната гимназия по туризъм в Кърджали, Средното училище в с. Бенковски и Центърът за подкрепа на личностно развитие  при Комплекс „Ученически общежития” Кърджали.

 


 Прочитания: 1203 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign