Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Паисиевци спечелиха общинския кръг на състезанието по Гражданска защита

 15 Март 2007

Днес се проведе общинският кръг от състезанието по гражданска защита. Със свои отбори от по четири човека участваха 8 учебни заведения.
Надпреварата започна с решаване на тест ,включващ изучаван материал от първи до 8 клас в часовете по гражданска защита . .
Бяха проверени и практическите знания на децата Преминавайки през шест центъра те демонстрираха умения за защита на дихателни органи с памучно марленна маска,използване на индивидуални средства, защита на хранителни продукти,поведение при земетресение и оказване на първа помощ.
Отборите -победители от седемте общини ще участват на 17 април в областното състезание,а класиралият се на първо място тим ще представлава региона на републиканското първенство през май в Бургас.. Днешното състезание се организира от община Кърджали, Дирекция “Гражданска защита",РИ на МОН с любезното съдействие на ОДК. Участваха ученици от СОУ “Отец Пайсии”,”П.Р.Славейков”, “Вл.Димитров - Майстора”, ОУ “Кирил и Методий” , ОУ “Кирил и Методий” село Енчец, СОУ “Йордан Йовков”, ОУ “Васил Левски” и ГПЧЕ “Христо Ботев”.
Преминавайки успешно и двата кръга на сътезанието първи се класира отборът на СОУ “Отец Паисий”, на второ и трето място са отборите на СОУ “П.Р.Славейков” и ГПЧЕ “Христо Ботев”.

Още снимки
 Прочитания: 2255 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign