Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Модерна детска площадка бе открита в Детска градина „Вяра, Надежда, Любов”

 04 Май 2018

      Модерна детска площадка, предназначена за децата от ДГ „Вяра, Надежда, Любов”, бе открита днес в двора на детското заведение. Тя е дарение от семейство Дурмушеви за малките питомци, а на откриването специални гости бяха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и неговият заместник Веселина Тихомирова.

Площадката има специално покритие, а не традиционна настилка от пясък и чакъл, пързалка, люлки  и катерушки. 

Директорката на детското заведение  изрази огромната си благодарност за предоставеното дарение и възможността децата да играят и се забавляват на площадка от най-съвременен и безопасен тип. От своя страна кметът на общината също изрази благодарност към дарителите и приветства децата.

„За мен е истинско удоволствие да открием тази нова детска площадка в двора на една от най-хубавите детски градини „Вяра, Надежда, Любов”, нещо, което вие всеки ден ще можете да ползвате, да играете и да се забавлявате”.

      Градоначалникът допълни още:„За мен е много важно да подчертая, че новата площадка е дарение, нещо което не се е случвало през последните десетина години. Добрият пример, който дава семейство Дурмушеви, се надавям да бъде заразителен. Но най-важно е посланието на дарителите, че грижата за нашите деца е общо дело- на държавата, на общината, на ръководството на детската градина и на родителите. Много ми се иска примерът на това семейство да бъде последван и от други. Това е жест, който не че не може общината да го прави, но всеки от нас трябва да осъзнае своята лична отговорност. Блягодаря на семейство Дурмушеви за активната гражданска позиция и отговорността към подрастващото поколение.”

    Откриването на площадката бе съпътствано с кратка музикално –танцова програма, след което кметът инж. Хасан Азис и  неговият заместник заедно с децата прерязаха лентата на новата придобивка. За малчуганите общинското ръководство бе подготвило подаръци-играчки и забавни игри.

Още снимки
 Прочитания: 839 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign ДГ Детелина - Детска градина в гр. Кърджали ТОИЛ ЕООД - Шлайфан бетон, Епоксидни покрития Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти