Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Картина от Георги Трифонов от общината не е изчезвала

 16 Май 2018

Във връзка с публикации, че картина на Георги Трифонов е открадната и изнесена от България община Кърджали  предоставя следната информация.

По повод на организиране на юбилейна изложба на Георги Трифонов в столицата към община Кърджали  и Художествена галерия “Станка Димитрова“ се обърнаха близки  на покойния творец.След направена проверка във фондовете на галерията и инвентарния опис на общинското имущество се установи, че въпросната картина не е заведена и не се води на отчет във фондовете на двете институции.Не е коректно община Кърджали да бъде обвинявана без доказателства в  безстопанственост и да се внушават неверни твърдения. Неслучайно ръководството на общината  инвестира хиляди левове за реставрация и съхраняване на картините от фонда на художествената галерия, които бяха в критично състояние.Опазването на културното наследство е сред приоритетите на общинското ръководство, както би трябвало да е и на всички граждани, притежаващи ценни творби.


 Прочитания: 386 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign ДГ Детелина - Детска градина в гр. Кърджали ТОИЛ ЕООД - Шлайфан бетон, Епоксидни покрития Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти