Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Международна изложба „Заедно на един мост” на ученици от Кърджали и Одрин

 18 Май 2018

Тази вечер от 17.00 ч. на пространството до театър „Д.Димов”   ще бъде открита международна изложба „Заедно на един мост” на ученици от  Кърджали и Одрин. Изложбата се провежда за трети път и е част от проекта на  Ротари клуб гр. Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан” от  гр. Одрин  „Заедно на един мост”, който среща талантливи ученици от двата града, с представяне на изложби в Одрин и Кърджали. Целта на проекта е младите хора да опознаят историческите, природните и културните ценности на двете съседни държави чрез езика на изкуството. Проявата се организира и с подкрепата на общините Кърджали и Одрин.

Тази година за първи път в проекта се включват и ученици от Музикалното училище в гр.Комотини, Гърция.

Вече трета година изложбата на ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към ОДК гр.Кърджали и ученици от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин се представя в двата града, като на 23 април тя бе показана на главната улица в Одрин, а днес ще  бъде представена в центъра на Кърджали.

Младите кърджалийски и одрински художници и фотографи  участват в  изложбата с  творби представящи колорита и фолклора на родния край, толерантността между етносите и впечатляващи изгледи от Кърджали. На откриването на изложбата ще присъстват и  ротарианци от Кърджали и Одрин.

   На 19 май учениците от Одрин и Комотини ще се запознаят с дейностите в ОДК и ще се включат в представянето на техниките на рисуване „ебру” и „батик”. След това ще посетят тракийското светилище Татул.

Вечерта на 19 май Ротари клуб – Кърджали за първи път организира Пролетен благотворителен бал „Орфеева вечер”. Събраните средства от бала ще се предоставят на ОДК гр.Кърджали за обновяване на концертната зала.


 Прочитания: 433 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign