Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Студентите от филиал „Любен Каравелов” отбелязаха с тържество 24 май

 21 Май 2018

Студенти и преподаватели във филиала на Пловдивския университет в Кърджали се събраха днес в залата на филиала, за да  отбележат с тържество предстоящия  празник на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май. За този ден в неговия исторически аспект, но и като лично преживяване, говори директорът на висшето учебно заведение тук проф. д-р Илияна Велчева.

Специален гост на тържеството бе зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, която е възпитаник на висшето учебно заведение. Тя приветства всички от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис  и пожела на студентите  да бъдат любознателни и последователни в откриването на новите хоризонти , бидейки горди със своите знания и стремежи. А на преподавателите да съхранят своя професионализъм и заветите на светите братя Кирил и Методий.

Днешното тържество бе и кулминацията на поредица културни и образователни събития проведени  от началото на този месец във филиала на висшето учебното заведение. Част от тях включваха лектории, образователни семинари  и изложби с творби на студентите.  Бяха изградени арт инсталации във фоайето на библиотеката на висшето учебно заведение и в кабинета по музика, а на входа на сградата  бе открита арт инсталация под мотото „Дървото на посланието”. Именно то посрещна днес гостите на  тържеството посветено на 24 май, а с благодарност за направеното през изминалите дни към преподаватели и студенти се обърна директорът на филиал „Любен Каравелов” Кърджали проф. д-р Илияна Велчева.

Още снимки




 Прочитания: 430 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign ДГ Детелина - Детска градина в гр. Кърджали ТОИЛ ЕООД - Шлайфан бетон, Епоксидни покрития Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти