Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нощ в библиотеката

 21 Май 2018

Първата Нощ в библиотеката събра 25 малки и големи почитатели на книгата и изкуствата. Ученици от школата по изкуства към Общински център за култура и младежки дейности откриха вечерта със свои изпълнения. Джису Лий- цигулка и Калоян Георгиев – виолончело приковаха вниманието на присъстващите. Фуат Расим от СУ „П.Р.Славейков” чете свои стихове, а с емоционалното си изпълнение на съвременни английски и италиански песни Тугай Селим от ЕГ „Хр.Ботев” покори сърцата на публиката и я накара да запее.
Изложбите „Българската история в художествено слово и образ” и „НЕпознатите издания”, разположени във фоайетата на библиотеката провокираха интереса на гостите към историята и книгоиздаването.
След срещата с изследователя - краевед Минчо Гумаров, който разказа за своите пътешествия из Източните Родопи и какво трябва да знаем за пещерите и техните обитатели, най-малките продължиха своите занимания в Детски отдел със забавни игри и творчески работилници. Тийнейджърите се срещнаха с Маргарита Павлова - библиотекар и писател,която прочете свои произведения, сподели мисли за писането, за умението да се създават истории и за вдъхновението. Децата зададоха много въпроси, някои от тях прочетоха свои творби, говориха за страстта си към книгите. Заедно с авторката младите творци обсъдиха как се издава книга, получиха заръка да продължават да пишат и да не се отказват да изразяват себе си. 
Получи се една неповторима вечер за книгите, писането и четенето, а средношколците намериха приятели и съмишленици и си пожелаха още срещи с писатели.

Още снимки
 Прочитания: 451 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign