Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Делегация от община Анкара ще гостува в Кърджали

 27 Март 2007

Делегация от община Анкара, водена от председателя на местния парламент ще гостува в Кърджали.Това стана ясно при визитата на нашата делегация, водена от кмета инж.Хасан Азис и председателя на ОбС г-н Сейфи Неджиб, която посети Анкара по покана на г-н Мелих Гьокче, кмет на турската столица.
По време на престоя си в Анкара нашите общински служители и съветници са имали полезни срещи. Запознахме се с управлението на една голяма община с 5-милионно население и около 2 милиарда долара годишен бюджет, каза инж.Азис.
Мелих Гьокче е трети мандат кмет на голямата столична община, в чийто състав влизат 22 по-малки общини. Пети мандат кара председателят на местния парламент на Анкара.Общинският съвет наброява 132 души .
Програмата на нашата делегация е включвала запознаване с реализирани големи проекти на Анкара в областта на градоустройството и паркостроенето,посещения на паркове, предлагащи развлекателни и спортни дейности, чието строителство е глътнало по двайсет милиона долара и са били изградени на терени след събаряне на незаконно построени квартали.Видяното там ще бъде от полза при изграждане на паркове “Арпезос Юг” и “Арпезос Север”.
Кърджалийската група се е запознала с водената социална политика на общината, която възлиза на около сто милиона долара.Посетила е центрове, насочени към семейството, предлагащи услуги и дейности за децата и възрастните, както и дневни центрове за жени с отлични условия за обучение и отдих.
Делегацията е била приета от кмета Мелих Гьокче и зам.-председателя на тамошния местен парламент г-н Сейфи Салтоглу, кметовете на общините Мамак и Синджан.
От община Синджан са отправили покана към наши фолклорни състави за участие в международни фестивали..
Визитата бе на много високо ниво, опита при реализирането на проекти и начина на функционирането на построеното е от изключително важно значение и ще ни помогне с идеи при реализиране на проекти в нашата община, споделиха членовете на нашата делегация.

Още снимки
 Прочитания: 2442 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign