Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Фондация „Хюсние Кяшиф” дари Детска градина „Чайка” в Кърджали с нова детска площадка

 31 Май 2018

С нова детска площадка за деца от 3 до 7 години се сдоби Детска градина „Чайка” в Кърджали. Тя е дарение от фондацията „Хюсние Кяшиф”, с чиято финансова помощ е изградена.

Дарението бе прието от децата, техните преподаватели и директорът на детското заведение Фатме Мустафа, а бе връчено от представителите на фондацията Сибел Кяшиф и Кяшиф Кяшиф. В церемонията участваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и неговият заместник Веселина Тихомирова.

В своето изказване пред присъстващите градоначалникът подчерта, че израза „Децата са нашето бъдеще” трябва да бъде изпълнен със съдържание не само с усилията на институциите, но и с тези на родителите, гражданите, бизнеса.

 „Радвам се, че фондация „Хюсние Кяшиф” дава поредният пример за това с вниманието и дарението, което ние с благодарност приемаме.  И с този жест, който се надявам и съм сигурен, че ще бъде видян и последван от много други хора, които имат възможности да помагат. Ние не очакваме от всички да правят детски площадки или да правят ремонти. Ние очакваме една по-голяма активност от родителите и представителите на обществото. Дали това ще бъде една книжка, дали ще бъде с детски играчки или с една помощ към социално слабите деца, чиито семейства не могат да поемат разходите им за таксите за градината. Всичко това ще е за благото на децата и за тяхното щастливо детство.  

Сибел Кяшиф  от фондацията-дарител изрази удовлетворението си от работата с екипа на детската градина при осъществяването на дарението за децата. „Най-важното нещо са именно те – децата. Всеки по някакъв начин с малко или с много може да допринесе за това те да са щастливи и да раснат наистина в една по-здравословна и по-хубава среда”, каза Сибел Кяшиф.

След откриването на детската площадка се проведе и тържеството за изпращане на децата от предучилищната група в първи клас.   

Още снимки
 Прочитания: 1205 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign