Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Седем медала завоюваха кърджалийски деца на "Чудомириада 2007”

 29 Март 2007

С шест златни и един бронзов медал се завърнаха от Казанлък възпитаници на Обединен детски комплекс Кърджали. Те участваха в “Чудомириада 2007”- първи национален празник на детските таланти, организиран от Община Казанлък, съвместно с Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата.
Идеята за организиране на Национален празник на детските таланти „Чудомириада” е резултат от естественото развитие и натрупания изключително богат опит при провеждането на Чудомировите празници. За десети път в рамките им се състоя и конкурсът за весела детска рисунка „Малките нашенци”, където 9-годишната Марина Николова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали с ръковидител Севинч Ахмед, завоюва първо място. В конкурса по фотография “Мигове” децата от Кърджали също се представиха много добре и грабнаха две призови места. Със златен медал се завърна Стефания Сгурева, а бронзът бе за Невена Ашикова. И двете момичета са членове на Клуба по фотография към ОДК с ръководител Антония Грозева.
В състезанието “Познавате ли Чудомир?” кърджалийският отбор, ръководен от Нели Арнаудова, премери сили с още четири от страната и се класира първи.
"Горди сме от постигнатите резултати.Тръгнахме със седем деца и се връщаме със седем медала.", сподели директорката на ОДК –Златка Пеньова.Тя благодари на община Кърджали за финансовата подкрепа и възможността младите таланти на нашия град да покажат на национално ниво своите постижения.
Още снимки
 Прочитания: 2450 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign