Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Парад на хвърчилата" за децата от партниращите градини по проект ХОРО

 06 Юли 2018

          "Парад на хвърчилата" , организиран  като пикник  с участие на  деца и родители , се проведе  вчера в  парк „Простор” в Кърджали.  

          Обагрени в цветните тениски и шапки, предоставени  по проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”, децата от четирите партниращи детски градини  -„Баба Тонка“,  „Детелина“,   „Ян Бибиян“  и “Щастие“, премериха сили  и умения в  игрите „ Дърпане на въже“ „Детективи“ и показаха  колко са силни, издръжливи,  умни и наблюдателни.

Много емоции предизвика и  играта „Лов на насекоми”,  по време на която децата се забавляваха в търсене на пеперуди, калинки и  бръмбари в тревата.

         Празникът  сред природата  завърши  с пикник  като за  всеки  участник  имаше  сандвич, сок  и десерт.

       „Това многопластово общуване благоприятства  интеграцията на децата от различните етнически малцинства, създаване на нови приятелства , както и работа в екип”, коментираха  ръководителите  на децата включени в проект ХОРО - Хармония в  общуването,  равноправие  в  образованието.

 

Изпълнението на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”, финансиран по процедура BG05M20P001-3.001 „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. стартира в края на 2017 г. а договорът за него бе подписан на 15 ноември 2016г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1714 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign