Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приключи работата по коригирането на пешеходните пътеки в Кърджали

 10 Юли 2018

Приключва работата по полагането на хоризонталната маркировка на урегулирани кръстовища в Кърджали, при която пешеходните пътеки тип „зебра” се трансформират в обикновени.

Промяната се извършва след дадени предписания към общините и възложената в края на миналата година проверка на близо 14 000 пешеходни пътеки в страната. Ще припомним, че проверките показаха сериозни нарушения, както на липсващи знаци така и на неправилно разположение на пешеходните пътеки, неправилно сигнализиране или маркиране.

„Община Кърджали съвместно с КАТ извърши проверка и бе установено, че е необходимо привеждането на част от пешеходните пътеки  към нормативните изисквания. Нямаме констатации за нередности за неправилно изпълнени други пешеходни пътеки или нередно поставена хоризонтална маркировка, а към днешна дата сме откорегирали всички  според посочените констатации и забележки.”, каза експертът в общинска администрация Кърджали инж. Слави Димитров.

Той допълни, че промяната на маркировката е извършена от фирмата изпълнител на обществената поръчка, която извършва ремонтните дейности за отстраняване на дупките по улиците в града -„Пътстройинжинеринг” АД.

До момента фирмата е изкърпила  близо 550 квадратни метра улична настилка по над 10 улици. В новото задание е включено и повдигане и  сваляне на улични и дъждоприемни шахти. Има констатирани няколко пропаднали шахти  в централната градска част и на кръстовището до бл. 2 в кв. „Възрожденци”, където в момента се работи.


 Прочитания: 1343 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign