Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започват ремонтите на 5 учебни заведения в Кърджали на стойност от близо 14 млн. лв

 11 Юли 2018

Два месеца след  направената първа копка на възстановяването на ДГ „Мир” в кв. „Студен кладенец” до дни стартира работата и по останалите сгради на пет учебни заведения в областният град по проекти от Инвестиционната програма на община Кърджали. Това съобщи днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който уточни, че предстои подписването на  четири договора за  обновяването  на сградите на училищата „П.Р. Славейков”, „Отец Паисий”, „П.К. Яворов”, Езиковата гимназия „Христо Ботев” и „Св. Св. Кирил и Методий”.  Цялостната процедура по избора на изпълнители е приключила без обжалване на кандидатите за изпълнители на обектите, а до края на месеца предстоят и първите копки.

Обновяването на СУ П.Р.Славейков е на стойност 2  380 000 лева, на СУ „Отец Паисий” – 1 708 000 лева, на ОУ „П.К.Яворов” – 1 300 000 лева, а на сградата, където се помещават Езиковата гимназия и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ще бъде обновена със сумата от 2 910 000 лева.

Изискването към фирмите, които ще изпълняват проектите по образователната инфраструктура, е да приключат строително монтажните работи  до началото на новата учебна година, посочи кметът инж. Хасан Азис.

Той допълни, че извън големия проект в капиталовия списък на общината са включени частични ремонти на още 16 обекта от образователната мрежа. Те ще бъдат извършени с бюджетни средства и са на стойност 340 000 лева.  


 Прочитания: 1171 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign