Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обновяват улици и тротоари в Кърджали, ще строят мост свързващ двете части на Парк „Арпезос-Север”

 12 Юли 2018

Обявена е откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за  проектиране, авторски надзор и изпълнение на ремонт на тротоари и изпълнение на строително-монтажни работи за въвеждане на енергоспестяващо осветление в централната градска част на Кърджали.  Тя е на обща стойност 4 600 000 лева и обхваща няколко обекта, съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. В проекта са включени улиците „Екзарх Йосиф”, „Отец Паисий”, част от ул.”Републиканска”, ул. „Ген. Чернозубов” и ул. „Самуил” в централната градска част, както и ул. „Райко Жинзифов” и част от бул.”Христо Данов” в кв. „Възрожденци”.

„Това са улиците, който ще бъдат включени в Градска среда. Ще имаме няколко километра както улична мрежа така и тротоари, които ще бъдат изцяло подменени. Част от Градската среда е и изграждането на пешеходния мост в парк „Арпезос-Север” свързващ първа и втора част. Така че в настоящия момент имаме пет обекта, за които са осигурени средства и тече избора за изпълнението им.  Надяваме се до два месеца процедурите да приключат и до края на годината де факто да имаме възможност, ако няма обжалване на процедурите, да работим за обновяването на улиците и тротоарите в Кърджали.”, подчерта кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Проектът ще се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014-2020г., програма съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


 Прочитания: 1132 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign