Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартират съвместните прояви на община Кърджали и МЦ "Кръг"

 30 Март 2007

Началото на месец април ще бъде наситено с много прояви, организирани от Община Кърджали, Фондация “Младежки център- Кръг”, Арт галерията и Културната къща в с.Дъждовница.
От първи до десети ще се състои финалният етап на “Дъждовница 2007”- национална младежка експедиция за изследване на културите и традициите в регион Кърджали. Материали от експедицията ще бъдат публикувани в различни каталози и представени на изложби .С помощта на община Кърджали предстои издаването и на специален сборник , ,разказващ за проведените досега 20 младежки експедиции в Източните Родопи ,съобщи Галя Димова -координатор на МЦ “Кръг “
На втори април в рамките на Седмицата на детската книга в Арт галерията на бул. “Тракия” в Кърджали ще бъде представена дебютната изложба на Емил Иванов. В нея ще могат да се видят много илюстрации от книги за деца и анимационни герои. Младият автор е откритието за този сезон на Арт галерията .
В продължение на три дни - 3,4,5 април със съдействието на кметствата в Дъждовница, Рани лист и Широко поле ще се проведат конкурси за млади дарования от трите кърджалийски села и района “Да издирваме талантливи деца и младежи и популяризираме техните постижения е една от целите на Фондация” Младежки център- Кръг” и Арт галерията. С наша помощ завършващата през тази година 12 клас Педрие Федай от село Рани лист подреди своя изложба с рисунки в края на м. г”, сподели още Галя Димова.
Прояви на МЦ ”Кръг “ и община Кърджали ще продължат през целия месец април , те са включени и в културния календар през 2007 г.


 Прочитания: 2346 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign