Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Делегация от Кърджали гостува в Съндъргъ

 03 Септември 2018

Заместник кметовете на община Кърджали Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю  присъстваха на 20-ия международен фестивал  Яджъбедир  за килимарство, култура и изкуство в община Съндъргъ, Балъкесир, Турция. Поканата за празника бе от кмета Екрем Яваш.

В приветствието си на откриването на фестивала зам.кметът Мюмюн Али предаде  от името на кмета инж.Хасан Азис поздрави и пожелания  на ръководството на общината и жителите на Съндъргъ, за здраве, успехи  и разширяване на сътрудничеството между Кърджали и Съндъргъ.

Делегацията от Кърджали бе приета от кмета Екрем Яваш. Обсъдени бяха обмяната на опит и добри практики в сферата на  културата,  развитието на туризма,  спорта. Г-н Яваш изрази желанието на общинското ръководство за разширяване на контактите и създаване на приятелски връзки между двете общини. По време на посещението в Съндъргъ бяха проведени срещи и с  каймакамина на Съндъргъ Самет Йозтюрк,  кмета на централна община Кареси в  Балъкесир Юджел Йълмаз, чиито корени са от Кърджалийско. Зам.кметът  Мюмюн Али, който е и председател на ОбС на ДПС-Кърджали  се срещна  и с общинския председател на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието в Съндъргъ Мустафа Атла. По време на разговорите бяха обсъдени актуални политически теми и др.

Кметът на Съндъргъ Екрем Яваш е втори мандат кмет, от Партия на справедливостта и развитието. Населението на общината  е около 36 хил.души. В района  силно развито е килимaрството, ръчна изработка, има минерални извори, които привличат туристи от страната и чужбина, основен поминък е и земеделието като приоритетно се отглеждат   маслодайни култури.

 

Още снимки
 Прочитания: 1537 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign