Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ОБРЪЩЕНИЕ

 10 Септември 2018

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

На 15 септември 2018 година,община Кърджали за пореден път ще се включи в най-мащабната доброволческа инициатива -Световният ден на почистването, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Ние спазваме благородната цел на кампанията за запазването на природата и се борим с глобалното изменение на климата.

Изменението на климата засяга не само природата, а и нашето здраве, всекидневие, икономика и култура. Учените са единодушни, че тенденцията към затопляне на климата не може да бъде спряна, но нашите общи усилия за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата, могат да забавят този негативен процес, което да предостави на биологичните системи и на човешкото общество повече време за адаптация.

В тази връзка приканвам всички жители на община Кърджали да се включат активно в инициативата за почистваненатериториитеоколожилищни и нежилищнисгради. Община Кърджали има готовност да осигури чували и ръкавици на желаещите да се включват в кампанията. За информация и съдействие се обръщайте към отдел “Опазване на околната среда”, телефони: 0361/ 67379,  67380 и 67381.

Нека всички заедно и с общи усилия да опазим това, което все още  имаме!

 

 


 Прочитания: 1519 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign