Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът предприе поредица от срещи с родители и учители преди първия учебен ден, първо беше в СУ „П.Р. Славейков”

 13 Септември 2018

Поредица от срещи с родители и педагогически колективи в петте учебни заведения, в които се извършва ремонт по ОП „Региони в растеж” провежда днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, заедно с ръководителя на проекта и негов заместник инж. Катя Митовска. Първата от тях бе тази сутрин в най-голямото учебно заведение в Източните Родопи СУ „П.Р.Славейков”.

Градоначалникът бе посрещнат от над 50 души – родители и преподаватели, които поискаха да разберат има ли наистина закъснение в сроковете и какво е направила общината, за да започнат учебните занятия нормално. В отговор на въпросите кметът отговори, че това е един от най-мащабните цялостни ремонти, които ще приключат по уверение на строителите няколко месеца преди срока посочен в договорите. По думите на Азис общината е направила всичко възможно за стиковане на действията на заинтересованите институции, така че още от първия учебен ден да започнат нормални учебни занятия и ремонтите да не пречат на учебния процес. 

Увереност в успешното начало на новата учебна година, въпреки ремонтните дейности, заяви пред участниците в срещата и директорът на СУ „П.Р.Славейков” Милко Багдасаров. По думите му освен държавата и общината за нормалното протичане на учебен процес са отговорни и от колектива на училището. Ако трябва няма да спим в неделния ден, но на 17 септември всичко ще е нормално за започване на новата учебна година”, каза Багдасаров.

Казаното от градоначалника и директора на училището удовлетвори родителите и до някъде преподаватели, които потърсиха и допълнителна информация за организацията на работа до началото на учебната година. Тя бе свързана с конкретни детайли за подмяната на ВиК инсталацията, крайното почистване и подготвяне на кабинетите и санитарните възли и обезопасяването на частите от сградата, където ще продължат ремонтните дейности.

Дворът на училището все още е строителна площадка, но в частта където ще се провеждат учебни занятия вече е свалено скелето, площадките се почистват и се обезопасяват местата, където ремонтът продължава. Строители и преподаватели полагат усилия в последните дни 38-те кабинета, в които от 17 септември започват учебни заниятия, да са напълно готови. Стаите вече са боядисани, поставена е нова ламинатна настилка, в момента се почистват и подреждат. Работи се усилено и в санитарните възли, а за първия учебен ден на всеки етаж ще бъде готов по един от тях. Помислено е и за безопасното влизане на учениците в училището, като от 18-ти септември това ще става не от централния вход, а от страната където е приключил ремонта.

След срещата председателят на Общественият съвет към СУ „П.Р.Славейков”- Лидия Узунова, заяви, че е удовлетворена от казаното още повече, че вече е имала възможност да види готовите класни стаи и огромното количество работа, което се извършва в училището. Тя  заяви, че не се притеснява от това, че строително монтажните работи ще продължат и в учебно време от гледна точка на безопасността на учениците, а по –скоро от шумът, които предизвикват те и възможността той да попречи на учебно-възпитателната работа в час.

 

 

 

След срещата Инж. Азис заедно с директора на учебното заведение Милко Багдасаров направи оглед на строително монтажните дейности вътре в школото, а ние разговаряхме за готовността на училището за първия учебен ден с Милко Багдасаров. Според него първият учебен ден ще започне също толкова тържествено, както и през други години. По думите му неудобството от завършване на ремонтите ще трае в рамките на месец и половина след началото на новата учебна година, но за сметка на това училището ще е изцяло обновено – като се започне от канализацията, В и К инсталациите, електрическата инфраструктура, вътрешното обзавеждане и се стигне до обновената фасада.

Огледите на останалите учебни заведения включени в проекта продължиха и в следобедните часове, като в рамките им кметът инж. Хасан Азис проведе срещи и с родители на деца, които се обучават в тях. Утре предстои още един оглед на школата този път заедно с представителите на медиите.

Още снимки
 Прочитания: 1011 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign