Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Новата учебна година започна на пълни обороти, въпреки продължаващите ремонти

 17 Септември 2018

Въпреки продължаващите ремонтни дейности в сградите на пет учебни заведения в областния град, новата учебна година бе посрещната подобаващо във всички учебни заведения на общината.

Тържествата започнаха точно в девет часа тази сутрин с издигане на националния трибагреник, а училищните дворове бяха изпълнени до край от ученици, родители, учители и гости.

Много цветя, усмивки и емоции съпътстваха празника на две от учебните заведения в областният град - ЕГ „Христо Ботев” и ОУ „Св.СВ.Кирил и Методии”.

За първи път танцът на гвардейците бе представен в обновеният двор на училището,а в обновените класни стаи влезнаха учениците на основното училище и езиковата гимназия. Осмокласниците, които тази година са 184, имаха възможност да се срещнат с новите си учители,а от утре те единствено ще започнат образователен процес извън сградата на училището в кабинетите на СУ „Владимир Димитров Майстора”, до завършване на ремонтните дейности.

Към тях и към всички ученици, родители и учители се обърна директорът на учебното заведение Йорданка Чавдарова, която ги поздрави с първият учебен ден и пожела успешна,красива и спокойно нова учебна година. В словото си тя подчерта, че образованието ни дава самочувствие и знание на всички за да бъде градено бъдещето на страната ни. „Не напразно приоритет на българското правителството е образованието и аз искам да благодаря тук и на местната власт, която съумя по европейските програми да получи финансиране за да може да обнови сградите на пет училища, сред които е и нашето. Благодаря ви за тази възможност!”, подчерта директорът на училището.

С пожелание за успешна година и нови успехи в пътя на познанието за прослава на името на Кърджали не само в страната ни, но и по света, се обърна към присъстващите на тържеството кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

„Ние всички имаме възможност да прекрачим прага на нашето училище в малко необичайна обстановка. Само за два месеца и половина след края на учебната година ние направихме невъзможното, всички вие да имате възможността да влезете в обновените класни стаи. Подобен ремонт не е правен досега, затова искам да изразя благодарността си към всички ангажирани в този процес. Надявам се до края на ноември всички ремонтни дейности да приключат и вие да имате възможността да учите в обновеното си училище. Това е поредното доказателство, че образованието на децата ни е нашият приоритет на приоритетите. На добър час!”, подчерта в приветствието си градоначалникът.

Тържествено в обновените си дворове посрещнаха първият учебен ден и възпитаниците на останалите учебни заведения в които текат ремонтни дейности по Оперативна програма „Региони в растеж”.

Над 380 деца посрещна обновеното с европейски средства ОУ „П.К.Яворов“, а 40 от тях са първокласниците. Гост на церемонията по откриването на новата учебна година бе заместник-кметът Веселина Тихомирова.

Зам.-кметът по строителството инж. Катя Митовска пък бе на тържеството в СУ „П.Рачев Славейков”, което също се ремонтира по оперативната програма.

Ученици, учители и родители се събраха в дворът на учебното заведение, които бе почистен до неузнаваемост, а класните стаи на първокласниците ги посрещнаха изцяло ремонтирани. За всеки от тях имаше специални подаръци комплект пособия и книжка с приказки с послания от кмета на общината инж. Хасан Азис и патриотичен буквар, също с послание, този път от директорът на учебното заведение Милко Багдасаров.

За първи път тази година възпитаниците на СУ „Отец Паисий” откриха новата учебна година в пространството пред сградата на Бизнес инкубатора. И въпреки, че поради продължаващите ремонти в сградата на училището не позволиха на учениците да влезнат в него, тържеството и тази година бе емоционално за всички и най-вече за първокласниците, които тази година са близо 120.

Още снимки
 Прочитания: 1047 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign