Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна ремонта на пасарелката

 17 Септември 2018

Днес започна ремонт на Пасарелката, която свързва кв. “Възрожденци“ с третия етап на парк “Арпезос-Север“.  Това обяви в петък на брифинг  кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и изпълни обещанието си.

В момента се монтират  ЛЕД  осветителни тела. Укрепва се парапета в зоната на ел.стълбовете. Предстои полагане на нов захранващ кабел.В сряда ще  се ремонтират изцяло делатационните фуги на съоръжението, ще се поднови настилката в зоната на фугите.

След това ще се възстанови и ремонтира  конзолата от двете страни на платното в компрометираните участъци  и ще се боядисат парапетите и стълбовете на осветлението.

Инж.Азис и  зам. кмета  по строителство инж. Катя Митовска днес бяха отново на оглед на място. Ремонта на пасарелката се очаква да  приключи в рамките на седмица. В сряда движението няма да бъде затворено , въпреки извършващите се ремонтни работи.

Това е текущ ремонт, който се извършва със средства от общинския бюджет. За основен ремонт са необходими  над  1 млн.лв. По Общия градоустройствен план на град Кърджали  е предвидено изграждане на нова пасарелка, която ситуационно се намира  в близост до съществуващия пешеходен мост.

Още снимки
 Прочитания: 1323 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign