Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис на среща с министър Красимир Вълчев

 18 Септември 2018

Инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали и заместник председател на Националното сдружение на общините в Република България и Ерол Мехмед, депутат от област Кърджали и заместник председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание проведоха днес в София работна среща с Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

По време на срещата бяха поставени две групи въпроси пред министър Вълчев.

Инж.Азис запозна министъра със ситуацията в Кърджали, информира, че учебната година е започнала нормално и в празнична атмосфера във всички училища, включително и в тези, в които строителните дейности ще продължат. В качеството си на зам.-председател на НСОРБ той настоя МОН в координация с МРРБ и ДНСК да следят и подпомагат  процеса за нормално протичане на учебния процес в училищата в ремонт  както в Кърджали, така и в цялата  страна. Двете министерства да координират действията си за недопускане спирането на учебния процес в училищата с неприключили ремонти, настоя още инж.Азис.

Народният представител Ерол Мехмед  запозна министър Вълчев с  протеста на родителите, които  в първия учебен ден  поискаха спешен ремонт на пътя между Токачка, Крумовградска община и застава „Маказа“ на територията на община Кирково. Г-н Мехмед, който е бил вчера при протестиращите родители, поиска съдействие от министъра за осигуряване на допълнителни средства за ремонт на проблемния път, който е с дължина 17 км и са необходими около 1 млн.лв. за ремонт. Той запозна министъра с решението на протестиращите да затворят международния път на ГПП“Маказа“, ако до 1 месец не се реши проблема с рехабилитацията на отсечката, която е в окаяно състояние и създава проблем за придвижване на учениците до училище.

Министър Вълчев увери инж.Хасан Азис и Ерол Мехмед, че поставените въпроси са важни и че ще ги постави за решение и координация с другите министерства.


 Прочитания: 942 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign