Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Трима номинирани за почетни граждани на Кърджали

 19 Септември 2018

Две предложения с три номинации за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ са постъпили в срок, съобщиха от Общински съвет-Кърджали.
Първото предложение е за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ /посмъртно/ на д-р Атанас Дафовски, чието име носи Многопрофилната болница за активно лечение в областния град. Номинацията е предложена от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, председателя на Общински съвет-Кърджали Раиф Мустафа и 23 съветници от ДПС. „В израз на висока обществена оценка за изключителни заслуги към община Кърджали и смятайки, че трябва да се отдаде заслуженото внимание и признание за големия принос в развитието на здравеопазването в Източните Родопи, по повод 90-тата годишнина от първата копка за сградата на болницата в гр. Кърджали , внасяме мотивирано предложение за присъждане на званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” на д-р Атанас Дафовски“, се посочва в предложението.

Второто предложение е от областния управител Никола Чанев, внесено и подкрепено от групата на общинските съветници от ГЕРБ. Номинирани за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” са д-р Иванка Овчарова, офталмолог, един от пър-вите лекари в Кърджали, основател и дългогодишен ръководител на Очното отделение в болницата и Теофана Текелиева, педагог, преподавател, дългогодишен директор на Държа-вен театър „Димитър Димов“.“С оглед на безспорните им заслуги за развитието на Кърджали и неговото население, предлагам д-р Иванка Овчарова и Теофана Текелиева да бъдат удосто-ени със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали”, се посочва в предложението.

Председателят на ОбС Раиф Мустафа внесе двете предложения в Постоянната комисия по Образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество. Съгласно чл.15,ал.2 от Правилника за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди, комисията в срок до 30 септември 2018г. трябва да разгледа и обсъди предложените кандидатури и да внесе мотивирано становище до Председателя на ОбС за всяка от постъпилите кандидатури.


 Прочитания: 1470 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign