Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Докладът за Отчета на Бюджет 2017 бе приет с 24 гласа „за”, 14 „против” и двама „въздържали се”

 20 Септември 2018

Сред бурни дебати, продължили повече от час, Доклада за изпълнение на Бюджет 2017 на община Кърджали бе приет с 24 гласа „за”, 14 „против” и двама „въздаржали се.

От опозицията в лицето на председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Огнян Иванов посочиха, че в бюджета са били заложени занижени ниски приходи и изхарчени в повече 6 милиона лева за издръжка на общината.

Радослав Милев от РБ обвини ръководството на общината в неправилно разходване на средствата от бюджета и потърси сметка за увеличените разходи от 2 на 4 милиона лева за местните дейности и похарчените 5 пъти повече от заложените представителни разходи.

Кючуков опонира, че просрочените задължения продължава да са големи, а нищо реално не се случва.

Съветници от ДПС защитиха изнесеното в доклада за отчета на бюджета за 2017 година и подчертаха изрично, че ни би могло да се очаква увеличение на приходите след като няма увеличение на данъците, чиито ставки са от преди близо 10 години. Бе посочено че не се отчита и съфинансирането на европейските проекти, които за радост водят до много по-големи инвестиции.

В края на дебата кметът инж. Хасан Азис обобщи казаното от опозиция и управляващи. Нормално е да има различен прочит на бюджета. Когато говорим за това трябва да правим разлика от политическия и обществен прочит от този наречен професионален и административен. Законовия прочит на бюджета сочи, че той е одобрен от Сметната палата без нито една забележка. Това означава, че всички разходи, които са направени, са законосъобразни. В политически контекст разбира се , има различни оценки и опозицията е в правото си да прави това”, коментира кметът инж. Хасан Азис. Що се касае до критиките, той подчерта, че самата опозиция не е направила нито едно предложение за подобряване на бюджета, нито за подобряване на състоянието на общината.

Общинските съветници приеха и информация за изпълнението на Бюджета на общината и сметките от отчетни групи „СЕС” за първото полугодие на тази година.


 Прочитания: 951 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign