Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общински съвет: Съветът на директорите на „Пазар на производителите” да представи нов бизнес план

 20 Септември 2018

Новоизбраният Съвет на директорите на „Пазар на производителите” ЕАД трябва до три месеца да представи нов актуализиран Бизнес план и информация за изпълнението на разгледания днес  такъв пред Общински съвет Кърджали. Това решиха общинските съветници по предложение на председателят на Постоянната комисия по икономическа политика и общинска собственост  Байрям Байрям. Решението бе  подкрепено с 24 гласа „за”, 1 против и 11 въздържали се.

То бе направено след  изказвания на представители на всички групи съветници, които изразиха  недоволството си от представения Бизнес план с обем от четири страници.

Радослав Милев поиска оставката на директорът на Съвета Рамадан Вели,  а Огнян Иванов  заяви, че до тази ситуация се е стигнало  заради изкривеното правило, по което се избира Съвет на директорите в Общинската наредба, което ги задължава да представят Бизнес план до три месеца след избора си, а не обратното.

Председателят на ПК Байрям байрям подчерта, че  при избора на Съвет на директорите ясно е било казаното какво се очаква от тях, но те не са се съобразили с него. По думите му това говорело не само за несериозно отношение към поставената задача, но и към общинските съветници.

В крайна сметка Общински съвет Кърджали прие представения днес Бизнес план от УС на Пазар на производителите”, с направеното допълнение. Против гласуваха 10 общински съветници.


 Прочитания: 943 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign