Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нови победи на малките борци от Спортния клуб "Крепост" в село Стремци

 06 Април 2007

С републикански шампион в категория до 30 кг. в Личния шампионат по борба за деца се завърна отборът на Спортен клуб по борба “Крепост” с. Стремци, община Кърджали.
Вчера носителят на златния медал от първенството, проведено на 22 и 23 март в Сливен - Айджан Бекир бе награден с грамота и 1000 лв. от кмета на Кърджали инж.Хасан Азис. Момчето постигна шест категорични победи, четири от които с туш. Награден с грамота и 600 лв. бе и треньорът на момчетата от възродения борчески тим Айдън Шефкед.
Айджан Бекир е на 12 години и вече втора година тренира в спортния клуб заедно с още 15 деца. “Началото за всички бе трудно.”, споделиха на среща с журналисти треньорът на отбора, президентът на спортния клуб Велятин Вели и кметът на общината инж.Хасан Азис.
“Най-много се радваме, че за изминалите две години ние реално имаме републикански шампион. Това е един безспорен успех, който ни изпълва с надежда и вяра, че това което сме инвестирали в спортната база в Стремци вече дава своите реални резултати. За наша радост клубът вече е вписан и в регистъра на спортните клубове в България. Така той може да бъде мястото, където ще бъдат възпитани новите, не само републикански, но и национални шампиони на България.”, каза вчера инж. Азис. Той благодари и
на бизнеса и на всички хора, които са съпричастни и помагат на клуба по борба и изрази надежда, че ще продължат и в бъдеще да го правят. Общинското ръководство направи още един жест към младите борци, които получиха нова екипировка. Вече е уредено и столовото хранене на малките спортисти от село Стремци.
Инж. Азис сподели, че общинското ръководстно не се е отказало от идеята за възраждането на спортно училище в града. В района има предпоставки за развитие на спортове като борба и вдигане на тежести. Това са дисциплини, в които Кърджали е имало своите шампиони преди години.
На срещата вчера в община Кърджали присъстваха 10 от децата, трениращи в спортен клуб по борба “Крепост”. За малките борци състезанията и новите предизвикателства продължават. На 12 и 13 май ще се проведе Отборния личен шампионат по борба, а на 26 и 27 май в Пловдив стартират Личния шампионат при по-големите момчета. Клуб “Крепост “ ще участва със свои представители и в двете състезания. Треньорът Айдън Шефкед се надява момчетата да завоюват и в двете първенства поне по един златен медал.
Присъстващите спортисти бяха лично поздравени и от кмета на американската община Елхарт г-н Дейвид Милър.

Още снимки
 Прочитания: 2689 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign