Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Избират д-р Атанас Дафовски за почетен гражданин на Кърджали

 08 Октомври 2018

Д-р Атанас Дафовски да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ /посмъртно/, решиха единодушно членовете на Комисията по чл.15 ал.4 от Правилника за удостояване със званието  ,,Почетен гражданин на община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди.В тази комисия влизат председателят на ОбС, председателите на постоянните комисии в ОбС, председателите на различните групи общински съветници в ОбС, кметът на общината. Номинацията  на д-р Дафовски ще бъде гласувана на тържественото заседание на ОбС в Деня на Кърджали – 21 октомври.Съгласно правилника  със званието могат да се удостоят  само номинирани, чиито кандидатури са приети с консенсус от тази  комисия.

Председателският съвет разгледа и становището на Постоянната комисия по Образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество по двете предложения с  три номинации  за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“, постъпили в срок в Общински съвет-Кърджали.

Първото предложение беше за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ /посмъртно/ на д-р Атанас Дафовски, чието име носи Многопрофилната болница за активно лечение в областния град.Номинацията е предложена от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, председателя на Общински съвет-Кърджали Раиф Мустафа и 23 съветници от ДПС.

 

        Второто предложение е от областния управител Никола Чанев, внесено и подкрепено от общински съветници от ГЕРБ. Номинирани за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” са д-р Иванка Овчарова, офталмог,  основател и дългогодишен ръководител на Очното отделение в болницата и Теофана Текелиева, педагог,  дългогодишен директор на Държавен театър „Димитър Димов“.

Председателят на ОбС Раиф Мустафа внесе двете предложения в Постоянната комисия по Образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество. Съгласно чл.15,ал.2 от Правилника за удостояване със званието  ,,Почетен гражданин на община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди, комисията в срок разгледа и обсъди предложените кандидатури и  внесе мотивирано становище до Председателя на ОбС за всяка от постъпилите кандидатури. След гласуване  комисията предлага д-р Атанас Дафовски да бъде удостоен със званието званието  ,,Почетен гражданин на община Кърджали”, а д-р Иванка Овчарова и Теофана Текелиева да бъдат наградени с Почетен знак – Герб на община Кърджали – Златен.

             


 Прочитания: 2254 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign