Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изложба „Кърджали през обектива. Срещи с изкуството” бе открита в РБ ”Н Й. Вапцаров”

 12 Октомври 2018

    Изложба на фотографии от фонда на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” бе открита днес в Кърджали. Четиридесет  черно - бели фотоса представят събития и личности от културния живот на града и региона през 80-те години на 20 век. Експозицията е подготвена от отдел  „Краезнание” на културната институция и е под надслов „Кърджали през обектива. Срещи с изкуството”.

„ Представени са моменти от културните празници „Светлини над  Родопите” и гостувания тук на големите български творци Николай Хайтов, Ивайло Балабанов, Петър Анастасов, също срещата на кърджалийци с английската писателка Мерсия Макдермот, автор на книгата „Апостолът на свободата”. Специално място в изложбата е отделено на дейността на Дома на културата, театър „Димитър Димов” и творческите съюзи”, сподели директорът на РБ „Н. Й. Вапцаров” Уляна Ганева.

    През обектива на фоторепортерите са уловени моменти от откриване на  изложби на кърджалийските художници, пленери, театрални   представления, литературни четения, концерти на местни състави като хор „Незабравки” и млади таланти от Школата на изкуствата при Дома на културата в Кърджали.

       Проявата е част от общинската програма по случай  Деня на  Кърджали – 21 октомври. В дните до празника и края на месец октомври РБ ”Н. Й. Вапцаров” кани  кърджалийци и на други срещи. На 18 октомври  от 17, 30 ч.  в  НЧ „Обединение 1913” ще бъде представена книгата  „Здравей, Книгария! ” на Божидара Ангелова. На 22 октомври  гостува Варта Корисян с нейната книга „Богомилите - есеите на България”. На 26 октомври  ще бъдат обявени победителите в Конкурса за  мултимедийна  презентация „Личностите на Кърджали- да ги знаем и помним”       

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1229 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign